Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Επειδή πέφτουμε


Συμπτώσεις, συμπτώσεις συμπτώσεις...
Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν στη ζωή μου και με προβληματίζουν ακόμα περισσότερο. Δεν είμαι ποτέ σίγουρη ότι καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν. Μόνο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορώ να εκφέρω άποψη. Κάποια πράγματα όμως στη ζωή μου δεν τελειώνουν. Είναι κύκλοι που επαναλαμβάνονται ξανα και ξανά, σαν ελατήριο. Την στερνή μου ώρα, ίσως μπορέσω να απαντήσω στο πελώριο ΓΙΑΤΙ που πλανάται πάνω απ΄το κεφάλι μου (μαζί μ' εκείνο το γκρι συννεφάκι που όλο βρέχει). Κι αν προκαλούνται από μια ανώτερη δύναμη, τότε μιλάμε για technology freak. Υπολογιστές που χαλάνε την λάθος στιγμή και δημιουργούν παρεξηγήσεις, που με τη σειρά τους δημιουργούν ένα σωρό καταστάσεις, μήνυμα που δεν έλαβα ποτέ και έμαθα την ύπαρξή του ένα χρόνο μετά (!), που κι αυτό κι αν δημιούργησε ένα ντόμινο άσχημων καταστάσεων...Ουλές στο σώμα και την ψυχή. Θα κλείσουν, αλλά θα φαίνονται. Δεν θα πονάνε, αλλά θα θυμίζουν όλα αυτά που θέλω να ξεχάσω. Συμπτώσεις, συμπτωσεις, συμ - ΠΤΩΣΕΙΣ...

5 σχόλια:

  1. Μήπως είσαι η θεά της…. βροχής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογουμένως, αυτό δεν το είχα σκεφτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλά μια σχέση με τον Μητσοτάκη πρέπει να την έχω, δεν μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο υπολογιστής που `μουλαρώνει` είναι τυχαίο γεγονός.
    Τα τυχαία γεγονότα συνήθως επηρεάζουν ασταθή συστήματα.
    Συστήματα που λειτουργούν υπό προϋποθέσεις (όσο περισσότερες τόσο ασταθέστερα) είναι ευάλωτα σε εξωγενείς παράγοντες.
    Η ακριβείς εκτίμηση της αστάθειας μειώνει τις απογοητεύσεις και λειτουργεί ως αμορτισέρ στο τυχαίο, περισσότερο για την κατανόηση των επιδράσεών του και λιγότερο για την πρόβλεψη της έλευσής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα στην κατανόηση των επιδράσεων καταλήγεις μόνο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Όταν μια κατάσταση δεν καταλήγει σε αποτέλεσμα, αλλά σέρνεται και σέρνεται και επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, για να μπορέσεις να το κρίνεις. Βλέπεις μόνο το πώς επηρεάζουν αλληλένδετες καταστάσεις και τη φορά που παίρνει η ζωή σου και η ζωή των γύρω σου.
    Γενικότερα πιστεύω κι εγώ, ότι τα ασταθή συστήματα είναι πιο ευάλωτα, αλλά όταν μιλάμε για τη ζωή μας, μιλάμε για σταθερό σύστημα; Υπό προϋποθέσεις γεννιόμαστε, ζούμε, κινούμαστε, πεθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή