Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Επειδή απελπισίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα


Οι σπόντες είχαν αρχίσει προ καιρού. Οι αντιδράσεις ποίκιλαν. 
Αρχικά αδιαφορία. Δεν το 'παιρνα στα σοβαρά. Και "άντε στην υγειά σου", το Πάσχα "και του χρόνου με παιδί" και δε συμμαζεύεται. Θεώρησα ότι ήταν που με είδαν φρικαρισμένη και 'θέλαν να ελαφρύνουν το κλίμα. Το 'ριξα κι εγώ στο καλαμπούρι (αυτή η λέξη πάντα μου θύμιζε το γαλακτομπούρεκο). 
Μέχρι που πριν λίγες μέρες κι αφού η μαμά είπε μπροστά μου στον 23χρονο αδερφό μου, να της κάνει εγγόνι, γιατί δεν βλέπει προκοπή από τις ανεπρόκοπες τις κόρες της, με πήρε στο δωμάτιό μου, έκλεισε την πόρτα και μου είπε:
"Άκου να δεις παιδί μου. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και όπως είδες αρρωσταίνουμε. Εμείς πότε θα χαρούμε; Κάνε ένα παιδί τώρα. Μην περιμένεις εξετάσεις. Και θα στο μεγαλώσω εγώ. Όχι ότι σε πιέζω! Κι όταν εσύ με το καλό περάσεις και στρώσει η δουλειά, θα στο παραδώσω έτοιμο".
Λες κι είναι πακέτο το μωρό. Κωμικοτραγική η σκηνή. Δεν ήξερα αν έπρεπε να σκάσω στα γέλια ή να προβληματιστώ. Κι απ' ό,τι φαίνεται, κατέληξα στο 2ο, αφού πρώτα την παρότρυνα να κάνει κι άλλο παιδί, μιας και το 'χει ανάγκη! :Ρ

12 σχόλια:

  1. ευχαριστω για το πρωινο χαμογελο
    και εγω τα ιδια προβληματα εχω οχι τοσο απ τον πατερα οσο απ την μανα που οποτε το θυμηθει και βρει ευκαιρια πεταει και μια σποντα χαχα

    δεν μπαινω σε περεταιρω λεπτομερειες :)
    χα :)

    καλημερα με χαμογελο σου ευχομαι
    Liani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντύπωση μου κάνει! Απ' ό,τι είδα εσύ είσαι μικρός ακόμη για γάμο. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φτουυυυυυυυυ λεει την ηλικια μου στο προφιλ!? >.>
    πφφφφ χΔ
    χαχα

    την επιθυμια για γαμο και παιδια την ειχα απο μικρος :P και η μανα μου το ηξερε και καθε φορα χτυπαει στο σημείο που πονα :P αλλα εχει γελιο, αφου να φανταστεις στην δουλεια της μου εχει κανει προμοτιον χαχα φοβαμαι να πατησω εκει χΔ μην μου ορμηξουν ολες μαζι ΧΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαινόμενο! Άντρας που θέλει από μικρός να παντρευτεί;;; Περιζήτητος πρέπει να είσαι :Ρ
    Άντε και στα δικά μας οι ανύπαντρες :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπα περιζητητος δεν ειμαι, ομως ειδες μονο το ενα πραγμα που ενδιαφερει εσενα :P τον γαμο ομως θα σ πω οτι οπως δυσκολευεστε εσεις να βρειτε αντρα το ιδιο ειναι και απ την αλλη πλευρα της οχθης.

    αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ακομα και να βρω την γυναικα που ψαχνω για να παντρευτω θα κατσει να συμφωνησει να κανουμε 4 παιδια? :P

    "ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ?!?!?"
    αυτη θα ειναι η απαντηση της (τουλαχιστον το 98% των γυναικων θα το πει αυτο) οποτε ακομα ολη αυτη η ευτηχισμενη φαμιλια μενει στο μυαλο, την φαντασια και την επιθυμια :)

    αλλα που θα παει καπου θα την βρω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ?!?!? 4 ΠΑΙΔΙΑ?!?!?!

    α είσαι περίπτωση μιλάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχα
    τι μωλε πολλα ζηταω? :P
    2 κοριτσακια και 2 αγορακια :P
    ειναι ωραιο να εχεις πολλα παιδια :) δεν ξερεις σε ποιο να πρωτοαλλαξεις πανα ΧΔ
    χαχα

    και για να μην λες οτι ειμαι τρελος υπαρχει λογικη πισω απο τον αριθμο.
    επειδη ειμαι μοναχογιος και ξερω τι ειναι να εισαι μονος δεν θελω να το εχουν αυτο τα παιδια μου.
    τα δυο παιδια συνηθως δεν εχουν καλες σχεσεις μεταξυ τους. το εχω δει στην μητερα μου και την θεια μου που ειναι αδερφες αλλα γινετε ενα μπαχαλο.
    και ο αριθμος 4 ειναι γιατι ανα καιρους ειχα κολλητους και φιλους που ηταν σε πολυτεκνη οικογενεια και εβλεπα οτι μπορει να σκυλοβριζονται αλλα οταν υπαρχει αναγκη εχει που να στραφει (γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι πιο δυσκολο να μιλησεις με τους γονεις παρα με αδερφια (αναλογα τα αδερφια) και στους φιλους. γενικα ειναι πολυ οι παραγοντες που παιζουν στο να μεγαλωθουν τα παιδια σωστα αλλα ζω ελπιζοντας οτι θα ειμαι ενας καλος πατερας :)

    και το αλλο ειναι το οικονομικο. ειμαι μονος μου και γενικα ειναι γνωστο οτι τα μοναχοπαιδια ειναι spoiled (δεν θυμαμαι την λεξη στα ελληνικα τωρα) και δεν θελω να ειναι ετσι και τα παιδια μου. δεν μιλαω για το πως θα τα συντηρισω τα 4 αλλα οταν γενηθουν βλεπουμε :) εξαλλου στα δυσκολα ειναι τα ωραια :)

    αλλα οπως ειπα αυτα ειναι για το μελλον, τωρα δεν μπορω ουτε να συντηρισω τον εαυτο μου. οποτε οπως και να το κανω τουλαχιστον 4-5 χρονια θα περασουν ακομα πριν μπουν σε κινηση τα σχεδια αυτα(εκτος και εαν γινει κατι απροοπτο και ο ελεγχος ειναι εκτος του χεριου μου [κατι που αμφιβαλω :)])

    παλι πολλα εγραψα ΧΔ

    ΥΓ: εαν σε πριζω πες το μου γιατι ειμαι πολυλογας :P και εαν αρχισω να μιλω με πιανει λογοδιαρια χΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά μιλάμε, σταυροκοπιέμαι! Μπράβο σου! Νόμιζα ότι οι νέες γενειές είναι πιο free ακόμα κι από μας.
    Κακομαθημένος είσαι (spoiled δλδ), αλλά βλέπεις πολύ Παπακαλιάτη. Δεν είναι απαραίτητο όταν τα αδερφάκια είναι 4 να είναι κι αγαπημένα.

    Κάνε δουλειά σου. Μ' αρέσουν οι πολυλογάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρειαστηκε να γοογλαρω το σταυροκοπιεμαι γιατι δεν ηξερα το τι ειναι :P

    το οτι ειμαι πιο νεος απο δεν σημενει οτι θα ειμαι σαν τα παιδια που υπαρχουν σημερα, που δεν σκεφτονται τιποτα και κανουν οτι θελουν οταν το θελουν, πατανε πανω απο πτωματα για να κανουν την μαλακια τους η περπατανε σε ενα δρομο με ξεριζωμενες καρδιες αντι για ροδοπεταλα.
    ειμαι free σε καποια θεματα αλλα σε καποια αλλα ειμαι ετσι οπως με εμαθαν απ το σπιτι μου, ετσι οπως επιρεαστηκα απο ταινιες, κειμενα και καταστασεις στην ζωη μου.

    κακομαθημενος δεν ειμαι οπως νομιζουν οι περισσοτεροι. γιατι συνηθως οταν σκεφτομαστε καποιον κακομαθημενο στο νου μας ερχετε ενα παιδι που απο μικρο ειχε αυτο που ηθελε και γινοταν αυτο που ηθελε εκεινο. Ναι δεν λεω καποτε οταν ημουν μικρο παιδι εκανα σκηνες, επεφτα κατω και χτυπιομουν, γιατι ηθελα η δεν ηθελα κατι, ομως οι γονεις μου ευτηχως η δυστηχως δεν ειχαν τα χρημματα η τον χρονο για να το αγορασουν η να το κανουν και ετσι εφτασα να ειμαι αυτος που ειμαι.
    Ευτηχως εγω δεν ειμαι κακομαθημενος για μερικους λογους. 1 ειναι το χρημματικο που ποτε δεν ειμασταν ανετα σαν οικογενεια. απο αυτο επιρεαστικα και οταν σκεφτομουν οτι θελω κατι πρωτα σκεφτομουν τα οικονομικα της οικογενειας και μετα το θελω το δικο μου, γιατι ηξερα οτι μπορω να ζησω και χωρις ενα καινουργιο κινητο, χωρις μια πανακριβη τσαντα για το σχολειο, χωρις τα 30 ευρω την εβδομαδα για να βγω εξω, χωρις εκεινο το επωνυμο τζιν που μου αρεσει αλλα κανει 150 ευρω. ενα παραδειγμα ειναι τα κινητα που ειχα στην ζωη μου (και μιλαω απο τα 10 μου που κατα τυχη απεκτισα ενα κινητο) απο τα 10 μου μεχρι σημερα που ειμαι 23 ειχα 4 κινητα, οταν μερικα παιδια καθε ενα χρονο η και λιγοτερο αγοραζουν καινουργιο.

    κακομαθημενος δεν ειμαι και για ενα λογο ακομη. γενηθηκα σε μια οικογενεια μουσικων, αυστηρα κλασσικης μουσικης, και απο τοτε που με θυμαμαι ακουγα κλασσικη, πηγενα σε συναυλιες του πατερα μου απο τα 4 μου. Και εχω σχηματισει μια αποψη οτι τα παιδια που ασχολουνται με την κλασσικη μουσικη απο μικρα "συμπιεζονται" μεσα στον εαυτο τους(οχι ολα τους αλλα καποιο μεριδιο ναι) και ηταν ενας ακομα παραγοντας που με εκανε οπως ειμαι.
    αν και δεν εχω τελειοποιησει την θεωρεια αυτη ομως πιστευω οτι εχει βαση στην διαμορφωση του χαρακτηρα η κλασσικη μουσικη.

    και τελος ειναι το πως εμαθα να ειμαι ζωντας με τους γονεις μου, ευτηχως ειμασταν μια δεμενη οικογενεια μεχρι ενος σημειου και αυτο με επλασε στον ανθρωπο που ειμαι σημερα.

    οσο για τον Παπακαλιατη, οχι δεν ευλεπα καθολου. εκτος απο μερικα επισοδεια που ειχε κατι ερωτικες σκηνες :P εκτος αυτου οχι δεν ευλεπα σειρες και γενικα δεν βλεπω τηλεοραση.

    Οσο για το οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην ειναι αγαπημενα ναι το εχω σκεφτει αλλα επλιζω ο τροπος που θα τα μεγαλωσω εγω με την συντροφο μου να μην τα κανει ετσι :)

    ΧΔ παλι πολλα ειπα >.> χΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μην απολογείσαι. Δεν σε κατηγόρησα. Εσύ το ανέφερες παραπάνω ότι τα μοναχοπαίδια είναι κακομαθημένα.

    Κι εγώ μεγάλωσα με κλασσική μουσική, αλλά σήμερα γουστάρω Παπακαλιάτη :Ρ
    "4" λέγεται το σήριαλ που παίζει τώρα και αφορά 4 αγαπημένα αδερφάκια :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωχ θεε μου τρομαξα οταν ειδα το προηγουμενο σχολιο μ >.> νομιζα θα ηταν λιγοτερο :S
    πφφφφ παλι ξεφυγα του θεματος ΧΔ

    λοιπον γιατι βαρυνε πολυ η ατμοσφαιρα ας ξεφυγουμε λιγο. (γιαυτο αποφευγω να μιλαω σοβαρα γιατι ξεφευγω του θεματος σχεδον παντα ΧΔ)

    Νομιζα οτι ο Παπακαλιατης χαθηκε και σταματησε να γραφει για Tv σηριαλ, αλλα μαλλον εαν γραψεις μια φορα δεν μπορεις να σταματησεις χΔ


    ΥΓ: εαν θες διεγραψε το προηγουμενο χΔ γιατι το παραεκανα ΧΔ χαχα (τωρα το διαβαζω και γελαω λολ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή