Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Επειδή το δις εξαμαρτείν...

Έχω ξενερώσει τη ζωή μου. Είναι ελεεινό, ποταπό και πολύ φτηνό να σε απορρίπτουν λόγω των σπουδών που έχεις κάνει.
Έχω ένα αξιοπρεπές βιογραφικό, με το πτυχίο μου, τις γλώσσες μου, τα πιάνα μου, τις επιτυχίες μου γενικότερα, αλλά ποτέ μα ΠΟΤΕ μου, δεν επέλεξα σύντροφο βάσει των γνώσεών του ή της δουλειάς του ή του ακριβού αυτοκινήτου του. Θέλω να με επιλέγουν για το χαρακτήρα μου και κάνω ακριβώς το ίδιο. Και γι' αυτό βέβαια, οι επιλογές μου δεν είχαν το ίδιο curriculum vitae μ' εμένα. 
Το 'λεγε η μάνα μου, αλλά εγω κρατούσα τ' αυτιά μου κλειστά. "Παιδί μου, ο άντρας πρέπει να είναι πιο ισχυρός από 'σένα. Ή ισάξιός σου. Αλλιώς θα αισθανθεί μειονεκτικά και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Ίσως προσπαθήσει να σε μειώσει". Μαλακίες έλεγα, μέχρι που έφαγα την πρώτη απόρριψη γι' αυτό το λόγο, όπως είχε υποστηρίξει ο πρώτος περί ου ο λόγος.
Κι ήρθε κι η δεύτερη, για τον ίδιο λόγο όπως έμαθα προ ολίγου. Είναι ελεεινό να μην είσαι σνομπ και να σε απορρίπτουν, επειδή δεν έχουν κάνει τις σπουδές σου. Τουλάχιστον, δε με μείωσαν. Απλά αποχώρησαν, αφήνοντάς με να αναρωτιέμαι τι στο διάολο έκανα λάθος.
Α ρε μανάδες αλάνθαστες!
Είναι απαράδεκτο όλος αυτός ο θαυμασμός να γίνεται στην πορεία κόμπλεξ. Κι αν ξέρεις ότι είσαι κομπλεξικός, γιατί μπλέκεις μαζί μου in the first place; 
Έκανα πολλές εκπτώσεις για να είμαι με ανθρώπους, τον χαρακτήρα των οποίων εκτίμησα και επέλεξα να έχω στη ζωή μου. Μετά απ' αυτό, εγώ φταίω να σηκώσω μια μύτη μέχρι τον ουρανό και ν' αλλάξω τα κριτήρια επιλογής μου;
Είναι ελεεινό... 

10 σχόλια:

  1. Άσχετο.
    Δεν ξέρω κανένα ξενοδοχείο κοντά στο Ιπποκράτειο αν και σίγουρα κάτι θα υπάρχει.
    Πάντως στην ευρύτερη περιοχή, είναι σχετικά ακριβά.
    Στο κέντρο θα βρεις φτηνότερα.
    Καλημέρα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καυτερότερος είναι ένας Μπερλουσκονι τζούνιορ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε κανένα μου, αργήσατε και βρήκα μόνη μου...Ευχαριστώ πάντως. Θεσσαλονικιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραινέσεις ώριμης βελανιδιάς προς φυντανάκι:

    1. Ποτέ, π ο τ έ , ΠΟΤΕ δε σηκώνουμε τη μύτη μας ψηλά, πόσο μάλλον μέχρι τον ουρανό. Η μύτη δεν είναι "αυτοκινούμενη", άρα για να σηκωθεί πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Με σηκωμένο κεφάλι, και στραμμένο στον ουρανό πρόσωπο, δεν βλέπουμε πού βαδίζουμε.

    2. Υποτιθέστω ότι καταφέρνουμε να περπατάμε ασφαλώς με σηκωμένη μύτη. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα έχει περισσότερα πτυχία από εμάς -και μεταπτυχιακά-, θα μιλά περισσότερες γλώσσες, θα παίζει περισσότερα όργανα, θα έχει ευρύτερη εγκυκλοπαιδική και κοινωνική μόρφωση. Και αν μας δει με σηκωμένη μυτούλα, ενδέχεται να μας την πιάσει και να μας την τρίψει στα πατώματα!

    3. Το σύντροφό μας (και μην ακούς τι λέμε οι μαμάδες) δεν τον διαλέγουμε (δεν πρέπει να τον διαλέγουμε) με τη λογική. Μόνο με την καρδιά. Με τη λογική μπαίνεις σε άλλες ατραπούς (τι δουλειά κάνει, τι αυτοκίνητο οδηγεί, πόσα βγάζει). Κι αυτό, πια, δεν είναι σχέση, είναι επιχείρηση.

    4.Αυτοί που σε άφησαν δεν σε αγάπησαν και αυτά που επικαλέστηκαν ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις. Τόσο απλά. Υπάρχει, όμως, τουλάχιστον ένας που θα σε αγαπήσει γι αυτό που είσαι. Υπομονή και θα τον βρεις. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πρώτη φορά που το άκουσα, θεώρησα κι εγώ πως ήταν η εύκολη δικαιολογία. Ε τη δεύτερη πείστηκα κι εξοργίστηκα τόσο πολύ, που πήγα και έκοψα τα μαλλιά μου, για να μην κόψω τίποτα άλλο, κάποιου άλλου και τώρα ο σβέρκος μου κρυώνει.
    Όσο για τη μύτη, μια κλίση την έχει. Αν αρχίσω και τα ψέματα (γιατί κάθισα με τον κατάλληλο δάσκαλο) δεν θα γίνω Πινόκιο; Κι ας μου την τρίψουν στα πατώματα. Τουλάχιστον θα έχω μια καινούρια ιστορία να διηγούμαι και δεν θα βλέπω τη ζωή μου να επαναλαμβάνεται.

    Και κάτι άλλο. Εξηγούμαι γιατί παρεξηγήθηκα. Το ότι επιλέγω να γράφω κάποια προσωπικά θέματα στο μπογκ μου, δεν σημαίνει ότι είναι τα μοναδικά που μου συμβαίνουν. Ειδικά αυτή την εποχή. Δεν περιστρέφεται η ζωή μου ολόκληρη γύρω από τις μαλακίες του καθενός. Αυτά και καλησπέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω πως σε παρεξήγησε κάποιος από τους αναγνώστες σου, δεν χρειάζεται να απολογείσαι για τίποτα και σε κανέναν. Και, επίτρεψέ μου, να επιμείνω: κανένας από τους δύο δεν σε αγάπησε. Δεν θα σε είχε αφήσει να φύγεις αλλιώς. Οπότε δεν μας νοιάζει τι σκέφτονται και πράττουν άνθρωποι που δεν μας αγαπούν, σωστά; Μην εξοργίζεσαι όταν δεν σ' αγαπούν, και μην ξεσπάς στα καημένα τα μαλάκια σου, σκέψου πως κι εσύ δεν αγαπάς τόσους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει μαμά :))
    Πλάκα πλάκα το κούρεμα πέτυχε, το χρώμα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. M'αρέσει πολύ το "μαμά"! Και είμαι σίγουρη πως σου πάει απίστευτα το κουρεμένο μαλλάκι, γιατί, όταν είμαστε όμορφες από μέσα μας, είμαστε και απ' έξω μας.

    Και σε υποψιάζομαι για όμορφο, εσωτερικά, πλάσμα! ;)

    Πάω, τώρα, να συνεχίσω το έγκλημα που γράφω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφο πλάσμα! Και εσωτερικά και εξωτερικά. Θα το διαπιστώσεις κι από κοντά στην επόμενη annanoσυνάντηση :Ρ

    Καλά γραψίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή