Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Επειδή αλλάζω


Η αλλαγή άρχισε να συντελείται εδώ και περίπου ένα μήνα. Ο εσωτερικός σεισμός γκρέμισε τα αγάλματα από τα βάθρα τους και στερέωσε τα πόδια μου καλύτερα στο έδαφος. Ούτε συναισθηματισμοί ούτε τίποτα. Μόνο λογική κι ο annanas που υπήρξα κάποτε. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα άτομα που θαύμαζα, τα βλέπω πια μόνο με οίκτο. 
Ίσως τελικά να πήρε ο καθένας τη θέση που του έπρεπε.

6 σχόλια:

  1. Ο Ούρι Γκέλερ θα σου έγραφε, "άλλαξε άλλαξε άλλαξε!" Εγώ λέω ο κόσμος αλλάζει, κι αν άγαλμα Κορης γίνεις θα γίνεις αμέτοχη, μην αλλάζεις, άλλαζε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους! Πιο εφικτό είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου και να δεις πιο καθαρά τον κόσμο. Θα προτιμήσω τον Ούρι, που είναι και της μοδός :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε τους άλλους μπορούμε (ή πρέπει) ν' αλλάξουμε, αλλά ούτε και τον εαυτό μας, προκειμένου να τους μοιάσουμε ή να γίνουμε αρεστοί. Μόνο αν είναι να γίνουμε καλύτεροι και μόνο αν πραγματικά αυτό είναι που θέλουμε.

    Όσο για τη λογική δεν την καταλαβαίνω. Προσωπικά παρελαύνω πάντα με το συναίσθημα σημαιοφόρο. Ενίοτε την πατάω, όχι όμως τόσο ώστε να με κάνει ν' αλλάξω. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο!! Τόσο μικρό κείμενο, κι όμως λέει τόσα πολλά.. Τι πολλά δηλαδή, όλα τα είπες!! Αυτές οι σκέψεις φωνάζουν μέσα μου καιρό τώρα και να που βρέθηκε κάποιος να τις πει! ;)
    Respect!
    Ίσως είναι λίγο υπερβολική η πρώτη πρόταση μόνο, γιατί είναι κάπως δύσκολο να ορίσεις το χρόνο σε τέτοια θέματα, αλλά και πάλι δεν αλλάζει το σύνολο.

    (Και πόσα ακόμη θ' αλλάξουν... Και πόσα ακόμη θα πάρουν τη θέση τους...)
    Καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνήθως ορίζεται και ο χρόνος. Σίγουρα υπάρχουν και προειδοποιήσεις - προσεισμοί, που σε προετοιμάζουν γι' αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Όταν όμως έρχονται τα καθοριστικά γεγονότα, η μετάβαση από τη μια πραγματικότητα στην άλλη είναι μη αναστρέψιμη.
    Κι αυτή τη φορά, η αλλαγή είναι για μένα και για καλύτερα. Δεν χρειάζεται να αφηνόμαστε στα πάθη μας, ούτε να θεοποιούμε τους ανθρώπους. Κι αν νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε, ας κανακέψουμε λιγάκι τον εαυτό μας :)

    Καλό απόγευμα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό σημαίνει ωρίμανση, μικρούλα μου. Κατά κάποιο τρόπο η σοφία του καιρού δεν μας χαρίζεται σαν κορώνα στο μπλεγμένο από τις σκέψεις κεφαλάκι. Μας πέφτει σαν τούβλο και μας τραυματίζει από το σοκ. Μην ανησυχείς, κάθε γνώση σου χρήσιμη θα είναι. Ακόμα κι αν δεν το νιώθεις τώρα, σίγουρα θα το νιώσεις την κατάλληλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή