Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Επεδή ρωτάω ΙΙ


Βιολογικά και ψυχολογικά τα δύο φύλα διαφέρουν. Όταν η γυναίκα θα πέσει στα πατώματα, θα φάει μια τούρτα σοκολάτα μόνη της, θα γεμίσει το σπίτι με τα μυξομάντηλά της και θα πάρει τηλέφωνο τις φίλες της να κλάψουν παρέα, ο άντρας θα βγει στο κλαμπ και θα βρει μια να "τακτοποιήσει" στις τουαλέτες. Κατά τα άλλα κι οι δύο πονούν. Ναι καλά. Gimme a break!
Δεν αμφισβητώ την αγάπη των αντρών προς τις γυναίκες. Καταλήγω όμως ότι πρόκειται κυρίως για αισθήματα ενδιαφέροντος, προστασίας και νοιαξίματος κι ότι η αγάπη τους δεν διαφέρει και πολύ από την αγάπη προς τη Μάνα (υποβόσκει οιδιπόδειο). Σε συνέχεια λοιπόν της κουβέντας των τελευταίων ημερών, σας έχω μια ερώτηση:

Οι άντρες ερωτεύονται;

20 σχόλια:

  1. ναι.βαθια.κι αμα εχεις την τυχη να σε κοιταξουν στα ματια εισαι ανθρωπος ευτυχισμενος.
    στον ερωτα νομιζω δεν υπαρχουν φυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι τον εκφράζουν διαφορετικά, αυτό ισχύει. Προσωπικά πιστεύω ότι τον βιώνουν και διαφορετικά τον έρωτα, τα δύο φύλα (κι αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν αυτά τα πλάσματα πραγματικά τον βιώνουν...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lol αυτό δεν είναι ερώτηση..!

    Πρώτα απ' όλα ξεκινάς με λάθος βάσεις.. Αυτά που λες είναι μία απ' τις περιπτώσεις.. Θα μπορούσα πολύ απλά και σίρουρα να σου απαντήσω ναι στην ερώτησή σου, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα.. Μπορείς να πεις πως είμαι εξαίρεση και ίσως να 'χεις δίκιο, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις εκεί έξω για όλους μας. Δηλαδή για αυτούς που τις ψάχνουν, που τις χρειάζονται.. Το θέμα είναι εσύ να βρεις την δικιά σου και να την κρατήσεις. Κατά τα άλλα καμία απάντηση τρίτου θα σε καλύψει νομίζω.. Οπότε άδικα ρωτάς.. :(

    Καλό σου ξημέρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lol!

    Την απόψή μου την έχω διαμορφώσει. Απόψεις μαζεύω μικρέ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ αντίστοιχα στις γυναίκες αγαπητέ μου αννανα παίζει το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας :)
    Ο κάθες άνθρωπος είναι διαφορετικός με τις δικές του άμυνες και τις δικές του λειτουργίες.
    Ναι μπορεί να υπάρχουν κοινά σημεία αλλά υπάρχουν και διαφορές και αυτό δεν έχει να κάνει με τα αγοράκια και τα κοριτσάκια αλλά με τους ανθρώπους γενικά. Οπότε νομίζω ότι μόνο ο καθενας μας μας μπορεί να ξέρει για εκείνον τι νιώθει και να το εκφράζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

    Υ.Γ. Το θέμα δεν είναι τι νιώθει ο άλλος αλλά τελικά πως μεταφράζουμε στο μυαλό μας τις αντιδράσεις και τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από τους γύρω μας και αυτό δεν έχει να κάνει με τη πραγματικότητα αλλά με ένα μοναδικό δικό μας φαντασιακό κομμάτι :)Κάτι σαν τη δική μας πραγματικότητα...

    Ελπίζω να κατάλαβες τίποτα απο αυτά που έγραψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προβλεπω μεγαλο comment :P

    επειδή ολοι ειμαστε απο το ιδιο ηλικο δεν συμενει οτι ειμαστε και ιδιοι

    και η βροχη ειναι απο το ιδιο ηλικο αλλα η καθε σταγονα ειναι διαφορετικη, ετσι ειμαστε και εμεις

    ολοι πεφτοντας προς την γη μαζεύουμε σωματιδια απο την πορεια μας στην ατμοσφαιρα, ομως ολοι οδηγουμαστε απο τον δυνατο αερα και περνουμε μια κλιση, απλως οπως ειπε και ο Αδης υπαρχουν εξερεσεις που διαφοροποιουνται και εχουν αλλη φορά στις αντιδρασεις τους ως προς καποιες καταστασεις στην στιγμιαια ζωη τους.
    Και στο τελος οταν βρουμε εκεινο το προσωπο που θα κοιταει τον ουρανο την ωρα που βρεχει και αντεξει την προσκρουση των συναισθηματων και των επιρειων μας θα πεσουμε σε εκεινο το μαγουλο και δεν θα κυλισουμε πουθενα ξεροντας οτι αυτο το προσωπο θελουμε να βλεπουμε το πρωι οταν ξυπναμε νωριτερα απο εκεινη και τοτε θα καθομαστε και μαζι με τις πρωτες ακτινες του ηλιου. θα χαζευουμε μαγεμενοι τις καμπυλες τις, τις βλεφαριδες, τα χειλη της, τους μορφασμους που κανει την ωρα που κοιμαται και βλεπει καποιο ονειρο, θα χαμογελαμε οταν χαμογελα και εκεινη και στο τελος θα την φιλαμε αντι να πουμε καλημερα.

    και οποιος καταλαβε, καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τωρα σκεφτομουν οσο αλλαζα την σακουλα την σακουλα της ηλεκτρικης σκουπας οτι αυτο που λες εσυ "θα βρει μια να "τακτοποιήσει" στις τουαλέτες." δεν εχει καμια σχεση με τον ερωτα η την αγαπη αλλα με την αντιδραση του χωρισμου. γιατι αυτο που περιγραφεις ειναι αισθημα μισους και θυμου, εγωισμου και ηλιθιοτητας.
    Liani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο τέλος μου φαίνεται θα φάω και ξύλο εξ αιτίας αυτής της ερώτησης.

    roundel παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο παράγοντας βιολογία στις αντιδράσεις γενικότερα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι άνθρωπος με άνθρωπο διαφέρει, αλλά όπως έχω ξαναπεί με το ότι οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη κι οι άντρες απ΄ τον Άρη.

    Liani:
    1) Έχεις δοκιμάσει την ποίηση μικρέ μου;
    2) Τι σου κάνει το άλλαγμα σακούλας ηλεκτρικής σκούπας...Να το προσέξεις! :Ρ

    Την άποψή μου, τη βασίζω στα βιώματά μου. Κατά τα λεγόμενα των κατά καιρούς συντόφων μου, με έχουν ερωτευτεί. Επειδή όμως είμαι άνθρωπος που κρίνει πάντα εκ του αποτελέσματος, διατηρώ αμφιβολίες. Ξαναλέω ότι πιστεύω στην αγάπη των αντρών προς τις γυναίκες. Δεν πιστεύω όμως ότι ερωτεύονται.
    (Δεν έχω χρόνο τώρα. Θα επανέλθω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορώ να σου υπογράψω ότι υπάρχουν άντρες που θα μείνουν σπίτι για να κλάψουν (άλλωστε, δεν είναι ντροπή), και υπάρχουν και γυναίκες που θα πάνε στο κλαμπ να τακτοποιήσουν όποιον βρουν άσχετο με το αν είναι "ερωτευμένες" με κάποιον ή όχι. (αυτό ΕΙΝΑΙ ντροπή.)

    Υπάρχουν άντρες και γυναίκες που μπορούν να ερωτευτούν με ολόκληρο το είναι τους, και υπάρχουν και αντίστοιχα άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και να αγαπήσουν κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό τους.

    Συμφωνώ ότι ο έρωτας δεν έχει φύλο.
    Γι αυτό και δεν θα έκρινα ποτέ ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι για κανένα λόγο.

    Το αν τα σημερινά πρότυπα αποτρέπουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων να νιώσει πραγματική αγάπη, και προωθούν μόνο τη σεξουαλική έλξη, αυτό είναι άλλο θέμα...

    Ο έρωτας υπάρχει.
    Και ζει από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέσα μας.
    Αλλά πιστεύω ότι αληθινή ερωτική αγάπη μπορεί ο κάθε άνθρωπος να νιώσει για έναν μόνο άνθρωπο στη γη, και το ίδιο συναίσθημα δεν ξαναεπαναλαμβάνεται.

    Αυταααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το συναίσθημα το οποίο δημιουργείται σε κπ., όταν το σεξουαλικό του ενδιαφέρον επικεντρωθεί σε ορισμένο πρόσωπο, και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους

    Λεξικό της κοινής νεοελληνικής

    http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τόσες όμορφες σκέψεις και λέξεις. τόσο φτηνή εξήγηση που δίνει ένα λεξικό στον έρωτα.
    αλλά από την άλλη είναι δυνατόν να δώσει κανείς ορισμό για τον έρωτα?
    είναι απλά δεν αποτελείται απο λόγια.
    ο κάθε άνθρωπος δίνει τον δικό του ορισμό στον έρωτα όποτε και αν τον νιώσει. και οι άντρες, δεν ειναι λιγότερο άντρες όταν ερωτευτούν, μάλλον περισσότερο.
    εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να γνωρίσουν τον άντρα της ζωής τους που θα τις πείσει ότι και εκείνοι ερωτεύονται βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρούλα και Νίνα,
    ΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    (αυτό θα πει ότι μόνο ένας μας ερωτεύεται αληθινά χμχμ)

    Όλβιε, να που κάποιος (λεξικό) συμφωνεί μαζί μου. Γιατί αυτός ο ορισμός ισχύει κυρίως για άντρες (σεξουαλικό ενδιαφέρον).

    Μάνε σου έχω ξαναπεί ότι τ' αρειανά δεν τα κατέχω :Ρ

    restless καλώς μας ήρθες στην annanoπαρέα κι αμήν.

    Να σχολιάσω παραπάνω τώρα βαριέμαι και γενικότερα με πιέζει ο χρόνος. Μερσί για τις απόψεις σας.
    Αν μου λέγατε και πόσες φορές στη ζωή σας ερωτευτήκατε, σίγουρα οι γυναίκες θα έλεγαν περισσότερες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναι! ερωτεύονται(που να μην το κάναν) τέρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ! Καλά ντε, μη βαράτε!!

    Στην επόμενη ζωή μου, θα εισηγηθώ να γεννηθώ άντρας λοιπόν και να θέσω τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, ο άπιστος annanas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Αν μου λέγατε ... ανεξαρτήτως ηλικίας." δεν πιστευω και ποτε δεν πιστευα στην ποσότητα. η ποσοτητα δεν δειχνει ποιότητα. εγω ερωτευτικα μονο μια φορα μεχρι τωρα. δεν ξερω το τι συμπεράσματα μπορει να βγουν απο αυτο ομως θα πω κατι. το οτι οι κοπελες ερωτευονται πιο ευκολα τι συμενει?
    ναι μπορει να ερωτευομαστε σπανιοτερα.
    ναι μπορει να αργουμε να το καταλαβουμε
    ναι μπορει να ειμαστε του "οπτικου"
    ναι μπορει να λεμε πολλες φορες καποια χαζα πραγματα
    ομως οταν εγω θα ερωτευτω τοτε ξερω οτι ειναι κατι εξαιρετικα σπανιο και μοναδικο. μιλαω καθαρα για μενα γιατι δεν θελω να μιλισω γενικα για ολους τους αντρες. γιατι ξερω οτι εκει εξω υπαρχουν μαλακες και μαλακες. το εχω ακουσει, το εχω δει, το εχω ζησει απο φιλες που εμπλεξαν με λαθος ατομα.
    --------------------------------------------
    "Καταλήγω όμως ότι πρόκειται κυρίως για αισθήματα ενδιαφέροντος, προστασίας και νοιαξίματος κι ότι η αγάπη τους δεν διαφέρει και πολύ από την αγάπη προς τη Μάνα"

    συγνωμη ομως αυτος δεν ειναι ο ρολος του αντρα?
    απο παντα ηταν εκεινος που θεωρουνταν ο προστατης της οικογενειας. και ακριβως αυτα τα συναισθηματα δεν επιδιωκετε και εσεις? ενδιαφερον, προστασια.
    ενδιαφερον πνευματικα, σωματικα, διανοητικα.
    προστασια σωματικα, υλικα και συναισθηματικα.
    --------------------------------------------
    αυτο που παραθετει ο Ολβιος απο το λεξικο ειναι απιστευτα σωστο. γιατι μιλαμε για ερωτα και οχι αγαπη. δυο πραγματα που πολλες φορες μπερδευονται αθελα μας μεσα στο μυαλο μας, κυριως οταν ειμαστε μικροι και δεν ξερουμε, δεν εχουμε ζησει, δεν εχουν σκεφτει, δεν εχουμε αναλυσει.
    -------------------------------------------
    οσο για αυτα που ειπε η Αδικη Καταρα.
    τα ειχα διαβασει οταν εκανε το σχολιο. αλλα χρειαστικαν 2 μερες για να μπορεσω να καταλαβω καλυτερα το τι εννοει.

    "Το αν τα σημερινά πρότυπα ... το ίδιο συναίσθημα δεν ξαναεπαναλαμβάνεται."

    (αν και προσωπικα ακομη εχω καποιους ενδιασμους στο τελευταιο που λεει για το οτι ερωτευομαστε πραγματικα μονο ενα προσωπο στην ζωη μας)

    τεραστιες αληθειες που ολες εχουν βαση.
    --------------------------------------
    και τελος θελω να πω οτι δεν "τραβαω το σεντονι" προς την μερια των αντρων. γιατι ξερω οτι ειμαστε υπανάπτυκτοι πιθηκοι στο συναισθηματικο τομεα.

    "μπορει να βλεπουμε λιγοτερα χρωμματα, ομως δεν παύουμε να προσπαθουμε. ο καθενας οπως εχει μαθει, ο καθενας με τον δικο του τροπο."

    δεν με νοιαζει το ποιος ειναι καλυτερος η οχι. εξαλλου ετσι ειμαστε. ειμαστε διαφορετικοι ολοι μας, απειροελαχιστα, Ναι μοιαζουμε, ναι εχουμε καποιες ιδιες αντιδρασεις. ομως δεν παβουμε να ειμαστε διαφορετικοι. Ασχετα που σημερα πια υπαρχουν κατηγοριες στα παντα.
    --------------------------------------------
    και πραγματικα τα τελευταια πραγματα που θα πω ειναι (ξερω ξερω βαρεθηκες να με διαβαζεις, εχεις αποκοιμηθει 3 φορες οσο διαβαζες το σχολιο και σου τελειωσε ο καφες :P)

    ομως οπως ειπα δεν "τραβαω το σεντονι"
    απλως ειναι ενα θεμα που μου αρεσει σαν συζητηση και θελω να "τριψω" το μυαλο μου για να ακονιστεί. μου αρεσουν παραπολυ οι αποψεις οταν ειναι αντικειμενικες, με βασεις και χωρις κολληματα. και ελπιζω να συνεχιστει η συζητηση :D

    RND aka Liani

    ΥΓ: λατρευω το Blog αυτο γιατι γινονται συζητησεις και ανταλαγες αποψεων :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1ον μερσί για το ΥΓ :)

    2ον μην αλλάζεις nick! Για μένα είσαι ο Lianis τελεία και παύλα.

    3ον πιστεύω ότι η ποσότητα με την ποιότητα δεν έχουν να κάνουν στον έρωτα. Ή ερωτεύεσαι ή όχι. Δεν αναφέρομαι σε ενδιάμεσα συναισθήματα. Μπορεί να έχεις ερωτευτεί 10 φορές (το τραβάω λίγο) με την ίδια ένταση.

    4ον είναι ωραίο που ο άντρας νοιώθει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα για τη γυναίκα. Τα παραδέχομαι και τα υποστηρίζω. Αλλά τα διακρίνω κι από τον έρωτα όμως.

    5ον και καλύτερο, χαίρομαι που το παραδέχεσαι. :)
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    Στα λόγια μου έρχεσαι τελικά ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απλως μην παραληπεις το τι ειπα με την φραση "υπαναπτυκτοι πιθηκοι"

    και επειδη ειμαι ενα ακομα μικρο υποαναπτυκτο πιθηκακι θα ρωτησω. ποια ειναι τα ενδιαμεσα συναισθηματα?
    Lianiς :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. για να μην πηγαίνει το μυαλό σου κάπου, ίσως να μοιάζουν με χρώματα που δε βλέπει το μάτι των μικρών υπανάπτυκτων πιθηκακίων :Ρ
    (βλ. ενθουσιασμός, φιλικά αισθήματα, τρυφερότητα κλπ. Θετικά συναισθήματα για τον άλλον, που όμως δεν είναι έρωτας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή