Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Γαμημένα φεγγάρια! Έχω μαζέψει πολύ πράμα μέσα μου και ετοιμάζομαι να εκραγώ. Δε φτάνουν τ' άλλα, επηρεάζομαι κιόλας! Κι οι πιο κοντινοί μου φίλοι, να 'ναι χιλιόμετρα μακρυά και να μην έχω έναν ώμο να κλάψω, έναν κολλητό να ξενυχτήσω με ποτά και να πάω κουρούμπελο στη δουλειά την επόμενη.
Λίγες μέρες πριν τα 24 γενέθλιά μου, ορκίστηκα και άρχισα να δουλεύω. Άρχισα τα σεμινάρια και γνώριζα κόσμο καθημερινά. Ονειρευόμουν, πετούσα, ζούσα, χαιρόμουν. Είχα απίστευτη ενέργεια και καλή διάθεση, μέχρι που άρχισα ν' ακούω και το βιολογικό μου ρολόι. Να μου 'λεγες τότε, να παντρευτώ και να κάνω παιδιά, θα πετούσα και τη σκούφια μου.
Τα χρόνια πέρασαν και κατάλαβα ότι εκείνη η σκέψη, δεν ήταν παρά ανωριμότητα της ηλικίας. Άλλαξαν τα σχέδια ή μπορεί και να μου τ΄αλλάξανε με το ζόρι, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω, είναι ότι αν ερχόταν ο πρίγκηψ πάνω στο άσπρο άλογο και μου έκανε την πιο παραμυθένια πρόταση γάμου, το πιο πιθανό είναι να έφευγε με μελανιασμένο μάτι. 
Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί. Σήμερα στη δουλειά, έτυχε να έρθουν 3 παιδιά, ηλικίας, 8, 2,5 και 2 ετών. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα ξεκουμπιστούν. 
Είναι κι αυτή η κατάσταση...Από τη μια οι ιστορίες της αδερφής μου, από την άλλη να παριστάνω τον εξομολόγο της μαμάς, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης κι απ' την άλλη, ένας πατέρας εμφραγματίας, με βουλωμένες πια και τις καρωτίδες, να ανεβάζει πίεση μ' αυτά που συμβαίνουν.
Και μέσα σ' όλα αυτά, το αποκούμπι τους, ο annanas. Πλέον οι κουβέντες έγιναν καθημερινές και από συμβουλές και παρακλήσεις, έγιναν ικεσίες.
"Παιδί μου παντρέψου..."
Σκατά.

4 σχόλια:

  1. Τα χρόνια πέρασαν και άρχισε η πίεση το άγχος οι ανασφάλειες, αλλά και αυτά που δεν ήταν όπως έλεγαν ότι ήταν και το λευκό άλογο ήταν μαρμάρινο ……..
    Τα καλύτερα έρχονται, η αισιοδοξία είναι ο καλύτερος ανιχνευτής για τη γιορτή που θα έχει το όνομα σου, θα ζήσεις πολλές γιορτές, μόνο να έχεις τον ανιχνευτή …..`ανοιχτό`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν με πιέζουν και με εκβιάζουν ψυχολογικά, με δάκρυα στα μάτια, επικαλούμενοι θέματα υγείας, λυγίζω. Το είπα εξάλλου. Επηρεάζομαι...
    Και για να φτάσει στο σημείο ακόμα και ο μπαμπάς να ασχολείται με τα γκομενικά μου, το θέμα είναι σοβαρό και τα νεύρα μου κρόσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω δει πολλές φορές ένα Κυπαρίσσι να θέλουν να το μεταμορφώσουν σε Πλάτανο επειδή είναι δικό τους, επειδή το αγαπάνε, επειδή ο Πλάτανος ζει περισσότερα χρόνια, επειδή Πλάτανο είχαν ονειρευτεί, επειδή τώρα ο Πλάτανος είναι στη μόδα, επειδή δεν εμπιστεύονται τα Κυπαρίσσια.
    Έχω δει πολλές φορές έναν Πλάτανο να θέλουν να τον μεταμορφώσουν σε Ελιά επειδή είναι δικός τους, επειδή……
    Έχω δει πολλές φορές μια Ελιά να θέλουν να την μεταμορφώσουν σε Κυπαρίσσι επειδή είναι δική τους, επειδή …………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι τραβάμε κι εμείς τα μεταλλαγμένα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή