Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επειδή περιμένουμε


Οξύμωρο δεν είναι; Η ζωή δεν περιμένει, αλλά όλη μας η ζωή είναι μια αναμονή. Αναμονή του κάτι, του οτιδήποτε.
 
Περιμένουμε στη στάση του λεωφορείου - μετρό - ηλεκτρικού - τραμ κ.ο.κ. Περιμένουμε να βράσει το νερό για τον καφέ. Περιμένουμε να ζεστάνει νερό ο θερμοσίφωνας (όσοι δεν έχουν ηλιακό). Περιμένουμε να μπει πελάτης στο μαγαζί. Περιμένουμε να γίνει το φαγητό, για να κλείσουμε την κουζίνα. Περιμένουμε να τελειώσει το πλυντήριο, για να απλώσουμε τα ρούχα. Περιμένουμε τα Σαββατοκύριακα. Περιμένουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων (βλ. διαφήμιση jumbo), του Πάσχα, του καλοκαιριού. Περιμένουμε τις ενδιάμεσες αργίες. Περιμένουμε να δώσουμε εξετάσεις. Περιμένουμε αποτελέσματα εξετάσεων. Περιμένουμε ένα τηλεφώνημα. Περιμένουμε ένα email. Περιμένουμε τον πελαργό. Περιμένουμε τα γενέθλιά μας. Περιμένουμε να πάρουμε πτυχίο. Περιμένουμε να γνωρίσουμε τον "έρωτα της ζωής μας". Περιμένουμε να έρθει η ώρα του ραντεβού. Περιμένουμε να πιάσει η βαφή στη ρίζα. Περιμένουμε την παρέα που ήρθε αργοπορημένα. Περιμένουμε τη μέρα πληρωμής. Περιμένουμε να βγούμε στη σύνταξη. Περιμένουμε να απολυθούμε από το στρατό. Περιμένουμε τις Δευτέρες να δούμε Παπακαλιάτη (οι γυναίκες). Περιμένουμε (ποια μέρα;) να δούμε τον αγώνα (οι άντρες). Περιμένουμε να διοριστούμε. Περιμένουμε να βγει στο σινεμά η νέα ταινία του Γούντι Άλεν. Περιμένουμε περίοδο. Περιμένουμε τον Γκοντό.

Μην ξανακούσω λοιπόν ότι τα πιο υπομονετικά ζώα είναι τα γαϊδουράκια, ούτε ότι είμαστε ανυπόμονοι. Δε νομίζω να έχει περιμένει τόοοοσο πολύ στη ζωή του άλλο πλάσμα πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη, από εμάς. 
Κι η ρημάδα η ζωή δεν μας περιμένει καθόλου.


13 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν περιμένω πια, δεν προκάνω που λένε. Παίρνω τα πράγματα όπως έρχονται, νοιώθω ευγνώμων για τα καλά, ξεπερνάω τη στεναχώρια για τα κακά και πάω παρακάτω. Εξάλλου, αργά ή γρήγορα, συμβαίνουν τα πάντα. Οπότε προς τι να χάνεις το χρόνο σου περιμένοντάς τα;

    Carpe diem, baby, carpe diem!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή εσύ δεν περιμένεις πώς και πώς να έρθει η Παρασκευή να την κάνεις; Δεν μετράς χρόνια για τη σύνταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν περιμένω, πουλάκι μου. Έρχονται μόνα τους, δεν χάνω χρόνο από το να "ζω" με το να σκέφτομαι πότε θα έρθουν. Εξάλλου, το έχει πει και ο Ουράνης: "τι ωφελεί να καρτεράς... ...αν είναι νάρθει, θε ναρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει".

    Θα τα βάλουμε και με τους ποιητές, τώρα; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αναγκαστικά περιμένουμε! Μπορείς να βάλεις να τηγανίσεις πατάτες και να βγεις για καφε; Δεν περιμένεις στο κομμωτήριο κανά μισάωρο να πιάσει η βαφη; Ακόμα και σε γραφείο να πας με ραντεβού και να φτάσεις στην ώρα σου, σε βάζουν να περιμένεις τουλάχιστον 5 λεπτά.
    Απλά το θέμα είναι τι κάνεις όσο περιμένεις και πόσο έξυπνα εκμεταλλεύεσαι την ώρα αναμονής.

    Τώρα όσο για τους ποιητές, να μην το ανοίξω καλύτερα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος.....
    Η Ιθάκη μπορεί να μην πετύχει στην απόχρωση.
    :PPp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ έξυπνο σχόλιο από μένα, έχασες το χρόνο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αρκεί που σχολίασες ;)

    (Ό,τι και να λες, εγώ σε βλέπω καλύτερα. Άντε να πάρουν μπρος τα μυαλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα τώρα... Μερικές "αναμονές" είναι η ίδια η ζωή: αν σε κάνουν χαρούμενη οι πατατούλες, θα πρέπει να τους δώσεις το χρόνο να γίνουν, αλλιώς φάε ένα φρούτο από το δέντρο, που κι αυτό -όμως- χρειάστηκε το χρόνο του για να γίνει. Κι αν αρέσκεσαι στα ψιμύθια, θα δώσεις και στη βαφή το χρόνο της, αλλιώς άσε τα μαλλάκια σου στο φυσικό τους χρώμα. Το πρόβλημα θα ήταν αν σταματούσε η ζωή μας ενώ συμβαίνουν τα υπόλοιπα γύρω μας. Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει, εκτός αν το επιτρέψουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια:

    " Η ζωή δεν περιμένει, αλλά όλη μας η ζωή είναι μια αναμονή."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όσο κι αν περιμένουμε... άμα δεν κουνήσουμε το δακτυλάκι μας... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου 100%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή