Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επειδή ρωτάω ΙΙ


Πόσες ευκαιρίες δίνετε στους ανθρώπους;


22 σχόλια:

  1. Σήμερα μιλούσα για ευκαιρίες...
    Έχω στηρίξει ολόκληρες σχέσεις σε συγνώμη και ευκαιρίες...κάποια στιγμή κουράστηκα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια περισσότερη από τις ευκαιρίες που ελπίζω για μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν κάποιος μου έδινε μια ευκαιρία θα ενιωθα σκατένια με την δήθεν μεγαλοψυχια που δείχνει η κίνηση.δε θελω ευκαιρίες, μονο ειλικρίνεια και αυτά δίνω. εσας βέβαια τι σας νοιάζει?αλλά αφού ρωτάτε μπάινω στο τρυπάκι να απαντήσω γιατι είμαι φλύαρη.
    ομορφο βραδάκι σας εύχομαι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. roundel, περίεργο δεν είναι όταν συνειδητοποιείς πόσο συλλογική είναι μια σκέψη; :)
    Εγώ έχω στηρίξει σχέσεις χωρίς καν συγγνώμη. Πρέπει να 'μαι πολύ μεγάλο κορόιδο.

    olvios, συνήθως όταν πρόκειται για τον εαυτούλη μας, τις θεωρούμε δεδομένες τις ευκαιρίες των άλλων. Οπότε δεν με καλύπτει η απάντηση. Εξάλλου, ποτέ δεν είσαι στο μυαλό του άλλου, να ξέρεις πότε θα του τη βαρέσει, να κόψει τους δεσμούς για κάποιο ατόπημά σου. Και γιατί μια περισσότερη; Κίνηση μεγαλοψύχιας - που λέει κι η Σεισάχθεια;

    Σεισάχθεια, καλώς ήρθες :)
    Ρωτάω γιατί είμαι πολύ περίεργο φρούτο κι επιπλέον σκέφτομαι σοβαρά να τερματίσω μια σχέση 8 χρόνων. Από ένα σημείο και μετά, αισθάνομαι πολύ μαλάκας να αντιμετωπίζω με κατανόηση την αναισθησία του άλλου. Αλλά είπα αυτή τη φορά να μην κάνω βιαστικές κινήσεις εν βρασμώ (ως συνήθως) και να δοκιμάσω να κάνω ένα γκάλοπ πρώτα.
    Πάντως το να σου δίνει ο άλλος την ευκαιρία, δεν πρέπει ούτε σκατένια να σε κάνει να νοιώθεις, ούτε να αποδίδεις την κίνηση σε μεγαλοψυχία. Πολλές φορές είναι απλά αγάπη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τελευταία σου απάντηση στην Σεισάχθια με προβλημάτισε και μου θύμισε. Δεν ξέρω, δεν ξέρει ίσως κανείς, τι είναι σωστό και πως θα εξελιχθεί μία απόφασή σου.

    Και 'γω απο αγάπη έδινα ευκαιρίες.

    1ον: "μου 'φαγες τα καλύτερα μου χρόνια". Εγώ έφαγα και τα δικά μου αλλά και τα δικά του μαζί. Ποτέ δεν τρώγονται μόνο τα δικά μας. Και 'κείνος μπορεί να έβρισκε κάτι πιο ταιριαστό αν τον αφήνα εγκαίρως.
    2ον: "κανείς δεν σε περιμένει για πάντα". Εγώ προσπαθούσα να είμαι δίκαιη και να μην ξεπετάξω μια σχέση χρόνων όπως και 'συ και έχασα την ευκαιρία να είμαι με κάποιον που εμένα μου τραβούσε πάντα το ενδιαφέρον και δεν το έδειχνα γιατι έπρεπε να δω τι θα γίνει πρώτα με την σχέση μου που ήταν στην ενταντική και γιατί και 'κείνος δεν το έδειχνε γιατί δεν ήμουν μόνη μου για να μου το δείξει....
    .....
    Μερικές φορές η ευκαιρία που δίνεις κάνει κακό όχι μονο σε σένα αλλά και σε αυτόν που την δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. elpida, αυτές οι αποφάσεις (αφήνω αυτόν που αγαπάω για κάποιον που ερωτεύτηκα) είναι δύσκολες και νομίζω ότι εντάσσονται σε άλλη κατηγορία. Γιατί εκεί, κάνεις την επιλογή του γνωστού και σταθερού. Ίσως βέβαια στην περίπτωσή σου, να έδωσες απλά πολλές ευκαιρίες από αγάπη. Εσύ ξέρεις. Πάντως λάβε υπόψη σου, ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

    Γλύκα, κι εγώ αυτό πρεσβεύω, αλλά τώρα που έκανε τη 2η στραβή, αναρωτιέμαι αν είναι άδικο για τον άλλον να τον κάψω τόσο εύκολα(;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι κρίνω ανάλογα με το θέμα κάθε φορά..
    Αν μιλάμε για σχέση ζευγαριού, ναι, δεύτερη ευκαιρία λογικά δίνεις, αλλά επαναλαμβάνω όχι πάντα, ανάλογα τι παίχτηκε.. Και ανάλογα μπορεί να δώσεις και τρίτη.. Τέταρτη με τίποτα, ό,τι κι αν έγινε. Κι ας χαθεί κάτι που όντως θα άξιζε..

    Ωραία ερώτηση πάντως περίεργο φρουτάκι.. :P
    Καλό μεσημέρι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει να κάνει με τη φάση στην οποία βρίσκομαι, τις αντοχές μου, και το πόσες φάπες έχω φάει από ανθρώπους που εμπιστεύτηκα.

    Δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που λένε "εμπιστέψου με" κοιτάζοντάς με στα μάτια, περιμένοντας ανυπόμονα να τους πω εντάξει.

    Δεν εμπιστεύομαι τους υπερβολικά κεφάτους/τέλειους/φανταστικούς ανθρώπους που κανένας δεν έχει να πει τίποτα κακό για αυτούς. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

    Η αλήθεια είναι ότι ώρες ώρες δεν εμπιστεύομαι ούτε τον πισινό μου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    Αν κάποιος απλός γνωστός χάσει την εμπιστοσύνη μου μάλλον θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά αν χάσει την εμπιστοσύνη μου μια φίλη χρόνων είναι αλλιώς. Νιώθεις ότι σε φτύνουν, ότι μένεις μισός. Όπως και να 'χει, συνήθως συγχωρείς.

    Αν όμως η Φίλη ή ο Γκόμενος φτάσει σε σημείο να χρειαστεί να κερδίσει για δεύτερη ή τρίτη φορά από την αρχή την εμπιστοσύνη σου, τότε κάτι πάει πολύ λάθος.

    Παλιότερα ήμουν εξαιρετικά ανεκτική, συγχωρούσα και ξανασυγχωρούσα μέχρι αηδίας, τώρα πια φροντίζω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι οι μαλακίες μπορεί και να περάσουν στο ντούκου, αλλά οι Χοντρές Μαλακίες και οι Επανηλειμένες Μαλακίες πληρώνονται και μάλιστα πολύ ακριβά.

    αυτααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Adis συμφωνώ μαζί σου. Στην ερωτική σχέση, που συνήθως απουσιάζει η λογική, μπορείς να δώσεις άπειρες ευκαιρίες, μέχρι να καταλάβεις ότι σ' εκμεταλλεύτηκαν και να την κάνεις μ' ελαφρά.
    Καλησπέρα :)

    Γλύκα, εγώ δεν μίλησα για έρωτες. Αλλά θεωρητικά όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις στηρίζονται στην αγάπη. Ή τουλάχιστον θα 'πρεπε. Τώρα, επειδή ουδείς αναμάρτητος, ευκαιρίες δίνουμε. Αλλά προβληματίζομαι πααααααααααααααααααρα πολύ για το αν πρέπει να θυσιάσω 8 χρόνια για 2 πολύύύύύύύύύύύύύύύύύύύύ μεγάλες στραβές. Ουφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sa na!
    αναλογα τον ανθρωπο
    αναλογα τι εχουμε περασει
    αναλογα ποσες φορες βρεθηκαμε στο κρεβατι (δεν αντεξα ηθελα να την πω την μλκια μ :Ρ)
    αναλογα ποσο καιρο γνωριζομαστε
    και αναλογα το τι εγινε

    γενικα ειμαι ανθρωπος που τσαντιζεται ευκολα (ετσι μου λενε τουλαχιστον σνιφφφ... :( )
    αλλα για να μην δωσω αλλη ευκαιρια σε καποιον πρεπει να ειναι παραπολυ συμαντικο αυτκο που εκανε για να σταματησω να μιλαω. (νομιζω οτι ξεφυγα του θεματος? :Σ


    "Η αλήθεια είναι ότι ώρες ώρες δεν εμπιστεύομαι ούτε τον πισινό μου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα." γαματη ακατα ΧΔ ελπιζω να μην σε πειραζει εαν την χρησημοποιω μερικες φορες :Ρ (μπορω να πληρωνω κοπυ ριγχτ 810927381273987 ευρω καθε αιωνα που περναει :Ρ)

    πφφφφ Αδικη Καταρα εισαι Αδικη :Ρ
    πφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεκτοί οι όροι του copy right αλλά να έχεις υπ' όψιν σου και το ΦΠΑ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Lianiς τι θα πει sa na?
    Πάντως να ξέρεις ότι δεν σε συμφέρει. Ο Φ.Π.Α. είναι ήδη 23% και σε 2-3 μήνες θα πάει 25%. Ξανασκέψου το :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι σου λένε πολλά. Εγώ θέλω να σου πω ένα: ως προς την ερώτησή σου, πολλές. Ευκαιρίες.
    Εν γνώσει μου πως ενδέχεται να υπερβάλλω. Πάντως δίνω πολλές. Λάθος ή σωστό δεν ξέρω, αυτή είναι η ένοχη αλήθεια μου, αναννούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Theorema, you coufed me, που έλεγε κι ο δάσκαλός μου.
    Μου έκανε εντύπωση η σκληρότητα των προηγούμενων απαντήσεων (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμφωνώ μαζί τους), γιατί πίστευα ότι πιο νέοι, είμαστε πιο ελαστικοί, ενώ μεγαλώνοντας επιδιώκουμε πιο ουσιαστικές κι ειλικρινείς σχέσεις. Κι ο λόγος, επειδή συνήθως την έχουμε πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Με εξέπληξε η απάντησή σου. :)
    Είναι καλό για τους άλλους να είσαι τόσο ελαστική. Για σένα δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα :)
    βασικα νομιζω πως εκανα λαθος :Σ
    ειχα την εντυπωση πως το sana συμενε "ποιος ξερει" αλλα τωρα που το ψαχνω στο ινετ δεν βρισκω τετοια φραση να υπαρχει :Σ
    παραξενο και μπορω να ορκιστω στον Ιπποκράτη οτι ετσι το ειχα ακουσει στα ανιμε :Σ

    αυτο εννοουσα ΧΔ "ποιος ξερει" :Ρ
    Soumi Mase για το λαθος μου :)

    Λιανιs :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βρε καλώς τον!!
    Αν νομίζεις ότι μετά από τόσους μήνες απουσίας, θα την γλιτώσεις μ' ένα απλό hi είσαι γελασμένος! Πόσες ευκαιρίες δίνεις λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή